Editie 2023

Langs de flanken van de Ronde – van 1 mei tot 18 september 2023

Vraag je formulier aan

De Ronde van Vlaanderen was jarenlang een van de grootste trekpleisters voor Geraardsbergen. De hele streek ademt dan ook wielergeschiedenis. Dit jaar maken we kennis met weer een volledig nieuw parcours, dit keer richting Vlaamse Ardennen en Zwalmstreek.  Vanaf de Vesten en een bakkerijtje met echte mattentaarten gaan we op pad langs een parcours dat gaandeweg pittoresker wordt en uiteindelijk uitmondt in mooie vergezichten over de Vlaamse Ardennen, met o.a. de Elverenberg, de spectaculaire helling van de Berendries en de wijdse vergezichten vanaf de Kortendries.

We verkennen nog niet eerder bezochte dorpjes zoals Deftinge, Michelbeke en Sint-Goriks-Oudenhove. Onderweg snuiven we de geschiedenis op bij de eeuwenoude Kartuizersite, maar ook een vleugje natuur mag niet ontbreken met stops bij het Vossenhol en bij de Boembekemolen aan het natuurgebied Midden-Zwalm. Diverse authentieke cafeetjes onderweg met de gelegenheid om unieke streekproducten te proeven zoals het Kartuizerbier vervolledigen het avontuur. Eindigen doen we bij de top van de legendarische Muur, de koningin onder de hellingen van de Ronde.

Eenvoudige auto-of fietszoektocht met hier en daar een addertje onder het gras van iets meer dan 30 km, in één verplaatsing doenbaar, met vertrek en aankomst in Geraardsbergen.  30 korte vragen oplossen verspreid over slechts 8 stopplaatsen tussen het vertrek- en eindpunt, waaronder een korte ‘mini-fotozoektocht’. Geen omloopvraag. Geen Prisma of naslagwerken nodig, geen ingewikkeld gestelde vragen. Alles is oplosbaar met gegevens ter plaatse en/of het routeblad.

Formulieren:    

1)Schrijf vanaf eind april 10 € per deelname over op rekening BE52 0017 3135 3909 met in de mededeling je volledige naam en vraag vervolgens je formulier aan via de zoektochtwinkel van deze website (of via mail karl.delauw@telenet.be) . Van zodra betaling ontvangen sturen wij je een formulier en een unieke code door via mail (voor ten vroegste 30 april worden echter geen formulieren doorgestuurd)

2)Alternatief: schrijf ten vroegste vanaf 1 mei 13 € over op rekeningnummer BE52 0017 3135 3909 met in de mededeling uw naam en volledig postadres en een geprint exemplaar wordt U opgestuurd

Deelname:

10 euro

Vertrekpunt:

ruime gratis parking op Vesten / vermijd maandag (marktdag) en dinsdag (veel horecazaken onderweg dicht)

Prijsuitreiking:

Vrijdag 20 oktober om 20 uur in taverne ’t Hemelryck nabij de Muur (einde voorzien rond +/- 21u30-45). Indien nodig kan deze vervangen worden door een prijsafhaling op een zaterdagnamiddag of (in het ergste geval) een verdeling volledig in cash prijzen.

Prijzentafel:

Iedereen wint een prijs in volgorde van rangschikking. De winnaar wint zoals steeds de cash jackpot van 300 euro (bij minder dan 125 deelnemers herleid tot 200 euro) Mooie prijs (elektronisch toestel) voorbehouden voor de 30ste, 60ste, 90ste, 120ste enz. in de eindstand, dus iedereen maakt kans op een mooie prijs!