Editie 2024

Op pad met Urbanus! – vanaf 1 mei 2024 tot 6 september 2024 (jubileum- en feesteditie)

Onze zomerzoektocht bestaat maar liefst 10 jaar, een jubileum. En daarbij komt nog dat de bekendste inwoner van de streek, Urbanus, dit jaar zijn 75ste verjaardag viert! Twee goede redenen om dit jaar onze zoektocht helemaal te wijden aan Urbanus en hulde te brengen aan een icoon en uitzonderlijk artiest die ons en vele anderen al decennialang plezier bezorgt: optredens in België en Nederland, liedjes die tot het collectief geheugen behoren, films, TV-programma’s en stripverhalen die door hele generaties werden verslonden.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er meerdere plekjes in de streek te vinden zijn met een link met Urbanus. Vanaf de Vesten zetten we opnieuw koers langs een pittoresk parcours met mooie groene bekende en minder bekende plekjes, rustige landelijke wegen en mooie uitzichten, met grotendeels weer nieuwe, nog niet eerder bezochte stopplaatsen.

Dit jaar trekken we uiteraard vooral door Tollembeek, maar met onderweg ook een paar stops in Viane en Galmaarden. Eenvoudige auto-of fietszoektocht met hier en daar een adder onder het gras van +/- 30 km, in één verplaatsing doenbaar, met vertrek en aankomst in Geraardsbergen. 30 korte vragen oplossen waaronder een korte ‘mini-fotozoektocht’. Geen omloopvraag. Geen Prisma of naslagwerken nodig, geen ingewikkeld gestelde vragen. Alles is oplosbaar met gegevens ter plaatse en/of het routeblad.

Formulieren:    

Schrijf vanaf eind april 10 € per deelname over op rekening BE52 0017 3135 3909 met in de mededeling je volledige naam en vraag vervolgens je formulier aan via de website https://www.denderroutezoektocht.be (of via mail karl.delauw@telenet.be) . Van zodra betaling ontvangen sturen wij je een formulier en een unieke code door via mail (voor ten vroegste 30 april worden echter geen formulieren doorgestuurd)

Praktisch:        

Vertrekpunt: ruime gratis parking op ‘Vesten’                                                                                      

Opgelet: vermijd maandag (marktdag) en dinsdag (veel horecazaken onderweg dicht)

Deelname:   

10 €

Samenstelling: 

Karl Delauw                                         

Controle:

Mike D’Haeseleer –  Hugette Elpers

Prijsuitreiking:     

vrijdag 11 oktober 2024 in ’t Hemelryck nabij de Muur (indien nodig kan deze vervangen worden door een prijsafhaling op een zaterdagnamiddag of een verdeling in cash prijzen).

Prijzentafel:         

Prijs in volgorde van rangschikking. De winnaar wint zoals steeds de cash jackpot van 300 euro  + een speciale prijs (CD en boek die door Urbanus werden gesigneerd). Mooie prijs (elektronisch toestel) voorbehouden voor de 30ste, 60ste, 90ste, 120ste enz. in de eindstand, dus iedereen maakt kans op een mooie prijs! In principe wint iedereen een prijs, doch mochten er dit jaar meer deelnemers zijn dan gewoonlijk en de zaalcapaciteit wordt overschreden winnen enkel de eerste 180 in de uitslag een prijs (doch totaal inschrijvingsgelden wordt niettemin gebruikt voor de prijzentafel) en krijgen zij een uitnodiging voor de prijsuitreiking, die dan zal opgesplitst worden in twee sessies.